onsdag 28 december 2011

V.16 (15+5)

Är nu i vecka 16. Igår var vi på KK för att kolla upp var blödningen kom ifrån som inträffade ons 21 Dec. Det gjordes en gynekologisk undersökning + UL, livmodertappen undersöktes( kändes inget), på UL vi fick se hjärtegrynet som sprattlade, hjärtat tickade! Min man var som sagt orolig hela julen , men nu är allt bra!

Doktorn "trodde" att blödningen kom från livmoderkakan som ligger lite lågt. Vi får hoppas att den drar sig uppåt innan förlossningen då jag gärna vill föda "naturligt". Ej kejsarsnitt.

Har frågat runt lite om smärtlindring hos de närmaste vännerna och familj, det är så att de flesta ej "hunnit få" medicinsk smärtlindring eftersom "allt gick så fort"( närmaste släkt). Det är bra om det går fort för mig också så man slipper ligga med värkar i flera timmar, dygn?. Man kan alltid ta Petidin( i värsta fall). Ska undersöka och läsa på närmare om smärtlindring. Fick presentkort på bokhandel så det ska köpas gravidböcker. Har redan köpt Stora boken om barn. Från graviditet- förlossning - barnet är 6 år.





Har gått upp till 58 kg sedan inskrivning hos barnmorskan / + 2 kg.



V.16 (15+5)



Bebis


Bebisen är 10,5 till 11,5 cm lång och väger omkring 80 g. Navelsträngen börjar flyttas längre ner på bebisens mage. Bebisen sparkar och rör sig ständigt vaken tid. Många kvinnor känner den sparka första gången mellan vecka 16 och 20.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar