fredag 18 november 2011

Bråk

I Onsdags kväll var det kattbråk mellan Rikitsi och Tiger. Rikitsi var ute hela natten, kom ej hem på morgonen så min man var orolig och gick ut och letade. Medans min man var ute kom katten in och lade sig på en av stolarna under matsalsbordet, där låg han resten av dagen och kvällen. Vi försökte se om det fanns några sår men det var svårt för katten ville inte. Idag sov jag länge, till 12.00 tyckte jag hörde något. Mannen har åkt till Stockholm. När jag steg upp låg Tiger i hallen och lekte med leksak, ute i tvättstugan var det hola baloa, torrfoderspåsen var uppriven av Tiger, Rikitsi är ej hemma, sitter väl ute och trycker någonstans. Tiger är ganska fräck tycker vi. Får se om Rikitsi ska till veterinären i morgon.

Gravidsymtomen är: Illamående på kvällen, känslig för dofter, brösten (större), problem hy, varit uppe och kissat en miljon gånger på natten!


Bebis V.10 (9+3).

Moderkakan börjar producera progesteron. Processen är klar i slutet av vecka 14 och då är moderkakan klar för att överta gulkroppens funktion. Barnet är åtta veckor gammalt och 31-42mm långt från huvud till stjärt. Ditt barn är nu inte ett embryo längre utan ett foster. Huvudet ser fortfarande för stort ut för kroppen, ögon och näsa öron tydligt urskiljbara. Tjugo pyttesmå tandanlag bildas nu i tandköttet. Barnets vrister och handleder har bildats och det går att skönja fingrar och tår. De flesta lederna har bildats, nervsystemet fungerar och många inre organ fungerar. Lungorna fortsätter att utvecklas, och i bukhålan växer inälvor och mage till sig. Njurarna förflyttar sig till sin rätta plats i övre delen av bukhålan. Hjärtat är i princip helt färdigbildat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar